субота, 27. јул 2013.

Slobodan Boba Stefanović



LEGENDE — BOBA STEFANOVIĆ
(Beograd, 21.05.1946)

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu "Zlatni dečaci". Nakon "Zlatnih dečaka" Boba svoj muzički dar iskazao je u muško ženskoj grupi "One i oni" u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrić i Daliborka Stojišić. Posle raspada grupe, Boba je otpočeo solo karijeru.

Sa bogatim muzičkim iskustvom iza sebe, Boba Stefanović danas je nonšalantan i opušten u ophodjenju sa novinarima. Ekscentričan na svoj način, ne ustručava se da govori o svom privatnom životu, o svojoj ljubavi, ženi koja ga je napustila.... A onda se vraća svojim pesmama, komentariše ih, analizira....


Boba se toku poslednjih nekoliko godina retko pojavljivao u javnosti da bi 2002 izdao novi cd pod nazivom "To je to."

Tim povodom, njegov menadžer je rekao:

"U ovu žabokrečinu i baruštinu koji neki nazivaju muzikom, vraća se istinska najveća legenda Beograda. Na svim TV kanalima kao zvezde figuriraju teški anonimusi. Nema bolesnijeg i sujetnijeg sveta ovde. Boba se prirodno medju njima oseća kao strano telo, pa je s'toga bio zaokupljen nekim drugim stvarima. Naime Boba se veoma uspešno bavi i slikarstvom."

Preuzeto sa Riznica srpska-muzika


Нема коментара:

Постави коментар