субота, 27. јул 2013.

Legende - Boba Stefanovic

"Obriši suze draga", "Kažu mi da još si uvek sama", "Moja ljubljena", "Ruže", "Čovek sa gitarom"... samo su neki od mnogobrojnih hitova Bobe Stefanovića, legende domaće pop muzike koji na našoj muzičkoj sceni opstaje pune četiri decenije. Prošle godine dobio je na festivalu “Sunčane skale” u Herceg Novom Nagradu za životno delo što je svojevrsno priznanje za njegovo dugogodišnje istrajavanje na muzičkoj sceni.

Bogatu muzičku karijeru Boba Stefanović započeo je davne 1962. godine u vokalno-instrumentalnom sastavu "Zlatni dečaci". Nakon "Zlatnih dečaka" Boba svoj muzički dar iskazao je u muško-ženskoj grupi "One i oni" u kojoj su osim njega nastupali Minja Subota, Lidija Kodrič i Daliborka Stojišic. Posle raspada grupe, Boba je otpočeo solo karijeru. Za njega se može reći da je uveo rock and roll u našu muziku, iako rock and roll nije njegov život.




U planu velika turneja


Sa bogatim muzičkim iskustvom iza sebe, Boba Stefanović danas je nonšalantan i opušten u ophođenju sa novinarima. Ekscentričan na svoj način, ne ustručava se da govori o svom privatnom životu, o svojoj ljubavi, ženi koja ga je napustila.... A onda se vraća svojim pesmama, komentariše ih, analizira.... Ove godine legenda naše pop muzike proslavlja jubilarne četiri decenije rada i trajanja na estradnoj sceni. Prema rečima njegovog menadžera Danka Vasovića, tim povodom biće organizovana turneja kakvu Boba, ali i njegovi obožavaoci, zaslužuju: "Boba će ovom prilikom promovisati najveći hit singl svih vremena – "Za kim (da se smejem ili plačem)". Nastupaće širom Jugoslavije, a proslava će biti dostojna njegovog imena. Ovo će svakako biti i njegov veliki povratak, jer se Boba u toku poslednjih nekoliko godina retko pojavljivao u javnosti. Da bi se “zagrejao” za turneju početkom maja nastupio je u vili "Jelena". 
"Malo sam umoran od toga što me nakon 40 godina svi pitaju zašto me nema! Istovremeno sam i ponosan, jer to znači da nedostajem". Njegov menadžer dodaje i sledeće: "U ovu žabokrečinu i baruštinu koji neki nazivaju muzikom, vraća se istinska najveća legenda Beograda. Na svim TV kanalima kao zvezde figuriraju teški anonimusi. Nema bolesnijeg i sujetnijeg sveta ovde. Boba se prirodno među njima oseća kao strano telo, pa je s`toga bio zaokupljen nekim drugim stvarima. Naime, Boba se veoma uspešno bavi i slikarstvom."

Jelena Spasic, Balkanmedia
Tekst preuzet sa sajta Balkanmedia

Нема коментара:

Постави коментар